Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Koks, kuru aizvadītā gada aprīlī Baltā nama dārzā iestādīja ASV prezidents Donalds Tramps un Francijas prezidents Emanuels Makrons, ir nokaltis, raksta portāls "Politico".

Ozolkoks Baltā nama dārzā tika iestādīts, kad Makrons pirmoreiz ieradās uz valsts vizīti ASV. Tobrīd abi līderi bija nodibinājuši labas savstarpējās attiecības un koks bija viens no draudzīgo saišu simboliem. Tomēr kopš šīs vizītes Trampa un Makrona viedokļi vairākos jautājumos, tostarp par Irānu, bijuši visai atšķirīgi un prezidentu attiecības vairs nav tik siltas, atzīmē "Politico".

Makrona dāvinātais ozols atvests no meža Francijas ziemeļos, kur Pirmā pasaules kara laikā bojā gājuši vairāk nekā 2000 un ievainoti tika vairāki tūkstoši ASV karavīru, vēstījuši Francijas mediji.

Pēc iestādīšanas ozolu no Baltā nama teritorijas aizveda un nogādāja karantīnā. Tobrīd Francijas vēstnieks ASV ziņoja, ka šāda procedūra ir obligāta un attiecas uz visiem dzīvajiem organismiem, kurus ieved ASV.

Vēstnieks mikroblogošanas vietnē "Twitter" piebilda, ka pēc karantīnas procedūras, koku atkal iestādīs Baltā nama teritorijā, tomēr tā nenotika. Aģentūra AFP ziņo, ka koks nokaltis laikā, kad atradies karantīnā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!