Foto: Reuters/Scanpix
Runas par bijušā Ēģiptes prezidenta Hosnī Mubaraka milzu bagātību daudzu miljardu ASV dolāru apmērā ir "nepamatotas baumas", svētdienas vakarā paziņoja Mubaraka juridiskais padomnieks, kuru citēja Ēģiptes oficiālā ziņu aģentūra MENA, neminot viņa vārdu.

Juridiskais padomnieks kategoriski noliedza plašsaziņas līdzekļos pausto "aplamo un maldinošo informāciju" par Mubaraka bagātību un sacīja, ka šo pieņēmumu mērķis ir "graut viņa reputāciju, viņa godīgumu .. un Mubaraka godājamo vēsturi, kurš 62 gadus kalpojis dzimtenei".

Šveice, kas iesaldēja Mubaraka aktīvus jau dažas stundas pēc viņa demisijas 11.februārī, svētdien paziņoja, ka Ēģiptes eksprezidentam esot "desmitiem miljoni franku" (miljoniem latu) Šveices finanšu institūcijās.

"Mēs vēl nezinām, vai šie līdzekļi ir leģitīmi vai nē," sacīja Šveices Ārlietu ministrijas preses sekretārs Štefans fon Belovs. Ja šie līdzekļi ir nelikumīgi iegūti, "kompetentas tieslietu institūcijas izlems, kas uz tiem var pretendēt," viņš piebilda.

Šveice ir iesaldējusi 12 cilvēku aktīvus, starp kuriem ir Mubaraka ģimenes locekļi un četri viņa valdības ministri.

Eiropas Savienības (ES) valstu vēstnieki Briselē piektdien principā vienojās par Mubaraka tuvāko aprindu cilvēku aktīvu iesaldēšanu.

82 gadus vecais Mubaraks savas atkāpšanās dienā atstāja Kairu un ieradās savā villā Šarmelšeihā. Viņš pēc tam nav rādījies sabiedrībā, un ir izteikti dažādi pieņēmumi par viņa veselības stāvokli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!