Foto: Reuters/Scanpix
Krievijas Asrhangeļskas apgabala Veļskas tiesa trešdien noraidījusi bijušā naftas kompānijas "Jukos" līdzīpašnieka Platona Ļebedeva aizstāvju lūgumu pirms termiņa nosacīti atbrīvot viņu no ieslodzījuma, informē Krievijas masu mediji.

Jau ziņots, ka iepriekš labošanas darbu kolonijas N.14 administrācija, kur Ļebedevs izcieš sodu, norādīja, ka pēc ierašanās kolonijā 16. jūnijā viņš paguvis nogrēkoties pret režīmu. Ieslodzītais esot pazaudējis cietuma formu un nepieklājīgi uzrunājis kolonijas darbiniekus.

Tāpat ieslodzītais arvien nav sācis izmaksāt tiesas piespriestās kompensācijas cietušajiem - aptuveni 200 miljonu rubļu (3,4 miljoni latu) apmērā.

Kā ziņots, gan Ļebedevs, gan viņa kādreizējais biznesa partneris Mihails Hodorkovskis iesniedza lūgumus par pirmstermiņa atbrīvošanu, jo pavadījuši ieslodzījumā vairāk nekā pusi no pēdējās tiesas instances piespriestā soda - 13 gadiem cietumā.

Viņi ir divreiz tiesāti par finanšu un ekonomiskajiem noziegumiem un ieslodzījumā viņiem jāpavada vēl vismaz pieci gadi.

Gan notiesātie, gan daudzas Rietumvalstis un cilvēktiesību organizācijas uzskata viņus par tagadējā premjera un eksprezidenta Valdimira Putina politiskās izrēķināšanās upuriem.

Putins vairākkārt paziņojis, ka Hodorkovskis ir "zaglis un zaglim jāsēž cietumā". Turpretī Krievijas prezidents Dmitrijs Medvedevs netieši atzinis, ka Hodorkovski un viņa biedru varētu atbrīvot, jo viņi "nav bīstami sabiedrībai".

Organizācija " Amnesty International" atzinusi Hodorkovski un Ļebedevu par "sirdsapziņas cietumniekiem".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!