Foto: AFP/Scanpix
Norvēģijas policija svētdien saistībā ar spridzināšanu Oslo un asiņaino apšaudi valdošās Darba partijas jauniešu nometnē aizturējusi vēl sešus cilvēkus, informē izdevums "Dagbladet".

Pēc "Dagbladet" rīcībā esošās informācijas, svētdien no rīta notikusi policijas operācija kādā rūpnieciskā rajonā līdzās Orvollas dzīvojamajam rajonam Norvēģijas galvaspilsētas Oslo austrumos.


"Dagbladet" informē, ka operācijas norisi un sešu aizdomās turamo aizturēšanu policija apstiprinājusi, taču no plašākiem komentāriem atteikusies.

Tomēr vēlāk visi seši aizturētie tika atbrīvoti, informē aģentūra "Itar Tas", atsucoties uz policijas pārstāvi.

Savukārt citā Norvēģijas policijas specvienības "Delta" operācijā nav izdevies atrast sprāgstvielas, ziņo "Itar Tass".

Iepriekš svētdien nacionālās policijas vadītājs Sveinungs Spunheims paziņoja, ka par teroraktu sarīkošanu aizturētais Norvēģijas pilsonis Anderss Breiviks līdz pēdējam brīdim apgalvojis, ka rīkojies viens un viņam nav bijis līdzdalībnieku.

Vietējais iedzīvotājs Roberts Rikenbergs laikrakstu informējis, ka mājā, kur notikusi policijas aizturēšanas operācija, dzīvojuši austrumeiropieši, kas nodarbojušies ar automašīnu remontu.

Jau vēstīts, ka Norvēģijā piektdien notika sprādziens galvaspilsētas Oslo valdības ēku rajonā, kurā gājuši bojā septiņi cilvēki, un kāds vīrietis policista formā atklājis uguni valdošās partijas jauniešu vasaras nometnē, nogalinot 85 cilvēkus, informēja amatpersonas un plašsaziņas līdzekļi.

Vīrietis, kurš šāva jauniešu nometnē, ir aizturēts. Tas ir 32 gadus vecs Norvēģijas pilsonis Anderss Bērings-Breivīks, kuram ir sakari ar galēji labējiem grupējumiem. Pēc policijas amatpersonu teiktā, sprādziens Oslo un apšaude nometnē, visticamāk, ir savstarpēji saistīti.

Norvēģijas premjers Norvēģijas premjers Jenss Stoltenbergs notikušo nodevēja par murgu un nacionālo traģēdiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!