Norvēģijas dzelzceļa satiksmes kontrolieri, nobažījušies, ka var sadurties divi vilcieni, nevarēja atrast pareizos radiotelefona numurus, lai paspētu vilcienu vadītājus savlaicīgi brīdināt, informēja Norvēģijas televīzijas kanāls TV2.
Radiotelefoni ir vienīgais veids, kā būtu bijis iespējams brīdināt vilcienu vadītājus, lai izvairītos no sadursmes, kurā bojāgājušo skaits var sasniegt 33, ziņoja TV2.

"Mēs nevarējām laikā atrast īstos tālruņa numurus," valsts dzelzceļa dienesta darbinieks stāstīja TV2.

Telefoni tiek mainīti un izmantoti dažādos vilcienos, tādēļ "numuru sarakstam reti var izsekot", informēja Norvēģijas ziņu aģentūra NTB.

Katastrofā cietušie vilcieni brauca pa vienām sliedēm piecu līdz septiņu kilometru posmā, kad apmēram 15 kilometrus uz austrumiem no Lillehammeras Āstas stacijā notika negadījums.

Dzelzceļa darbinieki teica, ka viens no vilcieniem, acīmredzot, ir braucis pie sarkanās gaismas.

Šo dzelzceļa līniju drīzumā bija paredzēts aprīkot ar automātisko drošības sistēmu, kas aptur jebkuru vilcienu, kurš brauc pie sarkanās gaismas.

Negadījums notika, kad tālsatiksmes vilciens maršrutā no Trondheimas uz Oslo lielā ātrumā ietriecās vietējā vilcienā. Abos vilcienos atradās kopskaitā 96 pasažieri un četri dzelzceļa darbinieki.

Septiņi cilvēki ir gājuši bojā, bet 26 vēl nav atrasti. Domājams, ka arī viņi ir nogalināti.

Policija trešdienas rītā atsāka upuru meklēšanu izdegušajos vilcienu vagonos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!