Aculiecinieki stāsta, ka esot sprāgušas automašīnā ievietotas sprāgstvielas. Sprādziena vietā zemē ir palikusi liela bedre, cietuši arī apkārt esošie transporta līdzekļi un ēkas.

Notikuma vietā pilsētas dienvidos ir ieradušies helikopteri, ātrās palīdzības mašīnas un policijas vienības. Sprādziens bija teroristu uzbrukums Austrālijai, apgalvo Austrālijas ārlietu ministrs Aleksandrs Dauners. „Ņemot vērā, ka sprādziens tika sarīkots pie Austrālijas vēstniecības, jāsecina, ka tas bija vērsts tieši pret Austrāliju,” viņš saka.

Austrālijas premjerministrs Džons Hovards preses konferencē Melburnā paziņoja, ka skaidru ziņu par bojā gājušo skaitu vēl nav, bet pēc neoficiālas informācijas ir konstatēti seši nāves gadījumi. Aculiecinieki apgalvo, ka viņi redzējuši trīs cilvēkus, kuri gulējuši uz ielas bez jebkādām dzīvības pazīmēm. Nav noskaidrots, vai tie ir vēstniecības darbinieki vai garāmgājēji.

Rietumvalstu vēstniecības Džakartā pēdējā laikā ir nodrošinājušās ar papildus apsardzi, jo izlūkošanas dienesti ir noskaidrojuši, ka tiek plānots uzbrukums Indonēzijas galvaspilsētai.

2003. gada augustā sprādzienā pie „Marriott” viesnīcas Džakartā gāja bojā 12 cilvēki. 2002. gada oktobrī divos vienlaicīgos sprādzienos Indonēzijā gāja bojā 202 cilvēki, lielākā daļa no tiem – austrālieši.

Tiek prognozēts, ka līdzīgi uzbrukumi varētu notikt 20. septembrī, kad Indonēzijā notiks prezidenta vēlēšanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!