Ņujorkas Policijas departaments sestdien paziņoja, ka uzstāda radiācijas detektorus, kas raidītu brīdinājuma signālu varas iestādēm gadījumā, ja pie kādas stratēģiski svarīgas ēkas būtu novietota tā dēvētā "netīrā bumba".
"Tas tiek darīts tikai piesardzības labad," sacīja Ņujorkas policijas preses sekretārs pie departamenta galvenās mītnes Manhatanā, kur pie galvenās ieejas uzstādīts viens no 11 tūkstošus dolāru (6,7 tūkstošus latu) vērtajiem detektoriem.

Pēc viņa teiktā, radiācijas detektorus paredzēts uzstādīt pie vēl vismaz trijām stratēģiski svarīgām ēkām Ņujorkā.

ASV varas iestādes šomēnes paziņoja, ka ir novērsušas teroristu tīkla "Al Qaeda" uzbrukumu Savienotajām Valstīm, kurā bija paredzēts izmantot radioaktīvu bumbu. Šo uzbrukumu plānoja veikt Čikāgas gangsteris Abdallāhs al Mudžahirs, kurš pazīstams arī kā Hosē Padilja. Viņu aizturēja 8.maijā, kad viņš ar lidmašīnu ieradās Čikāgas O'Haras starptautiskajā lidostā

Tā dēvētā "netīrā bumba" ir radioaktīvā materiālā ietīta parasta bumba, kas eksplodējot nogalina tuvumā esošos un plašākā apkārtnē izplata ļoti toksiskas vielas, kas izraisa cilvēku masveida bojāeju un saindēšanos.

Ņujorkas policija jau ir izsniegusi vairākus simtus "radiācijas peidžeru", kas darbojas līdzīgi kā Geigera skaitītāji, brīdinot par paaugstinātu radiācijas līmeni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!