Foto: AFP/Scanpix

ASV prezidents Baraks Obama prasījis Pentagonam palielināt mērķu skaitu, pret kuriem jāvērš uzbrukumi Sīrijā, vēsta laikraksts "New York Times", atsaucoties uz avotu Baltajā namā.

Kā pavēstīja avots, tiek prasīts paplašināt sarakstu ar 50 mērķiem, kurus sākotnēji izveidoja Francijas armija. Lai izvairītos no neprognozējamām sekām, tiek piedāvāts izvairīties veikt bombardēšanu rajonos, kuri tiek glabāti ķīmiski ieroči.

Par koalīcijas uzlidojumu mērķiem var kļūt Sīrijas armijas daļas, kas ir atbildīgas par 21.augustā veikto ķīmisko uzbrukumu, to plānojušās štāba daļas, kā arī artilērijas un raķešu vienības, kas tieši izpildīja pavēli veikt uzbrukumu.

Jau ziņots, ka 21.augustā uzbrukumā, kas notika Damaskas pievārtē, domājams, tika izmantoti ķīmiskie ieroči. Uzbrukumā dzīvību zaudēja vairāki simti cilvēku.

Nemiernieki, kā arī dažas Rietumu un arābu valstis ķīmisko ieroču izmantošanā apsūdz Sīrijas valdību, bet oficiālā Damaska, Krievija un Ķīna - pašus nemierniekus.

Daudzas Rietumu un attīstības valstis pret nemiernieku apsūdzībām izturas piesardzīgi un aicina sagaidīt ANO inspektoru ziņojumu šajā lietā.

Taču ASV un Francija pēc 21.augusta notikumiem aktīvi aģitē par militāras intervences uzsākšanu Sīrijā. Sākotnēji šo ieceri atbalstīja arī Lielbritānijas valdība, tomēr parlaments tur pagājušo ceturtdien nobalsoja pret valsts līdzdalību karā pret Sīriju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!