Foto: AFP/Scanpix/LETA

25.maija rītā Krievija izšāvusi raķetes pret Ukrainas divām lielākās dienvidu pilsētas Zaporižjas teritorijām, nogalinot vienu un ievainojot trīs cilvēkus, vēsta BBC.

Tiek ziņots, ka okupanti izšāva četras raķetes agri no rīta. Vienu no tām ukraiņiem izdevās pārtvert. Apšaudes laikā izpostīts iepirkšanās centrs un vismaz 62 mājas. Tas tiek uzskatīts par pirmo šāda veida uzbrukumu Zaporižjas apgabalam.

Krievijas spēki lielākoties galvenās militārās darbības veic Austrumukrainā, tomēr tie kontrolē arī daļu no lielā Zaporžjas reģiona, tostarp atomelektrostaciju Dņepras upes dienvidu krastā.

Ukrainas varas iestādes apgalvo, ka Krievija ir sapulcējusi trīs savas bataljona taktiskās grupas pie Vasalivkas, kas atrodas aptuveni 50 kilometrus no Zaporižjas, taču pagaidām nav skaidrs, vai tiek plānots pilna mēroga uzbrukums pilsētai.

Krievijas pilna mēroga iebrukums Ukrainā sākās 24. februāra rītā. Kopumā karš Ukrainā turpinās kopš 2014. gada, kad Krievija okupēja Krimas pussalu un aizsāka karu Ukrainas austrumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!