Foto: AFP/Scanpix

Francijas prezidents Fransuā Olands trešdien paziņoja, ka aicinājums palielināt rezervistu skaitu ir nobruģējis ceļu Nacionālās gvardes izveidošanai.

"Mēs varam teikt, ka Francija ar jums veido Nacionālo gvardi," pauda Olands, norādot uz pašreizējo rezervi un topošajiem tās dalībniekiem.

Francijas iekšlietu ministrs Bernārs Kazenēvs sestdien aicināja valsts pilsoņus kļūt par armijas rezervistiem, lai pēc kārtējā teroristu uzbrukuma palīdzētu stiprināt drošības spēkus.

Olands piektdien paziņoja, ka policijas spēku stiprināšanai tiks mobilizēti rezervisti.

Kazenēvs ir informējis, ka rezerves spēkos patlaban ir 12 000 brīvprātīgo, no kuriem 9000 dienē žandarmērijā un 3000 civilajā policijā.

Viņš norādīja, ka sabiedrības aizsardzībai izvietoto drošības spēku rindās ir gandrīz 100 000 vīru, ieskaitot 53 000 policistu, 36 000 žandarmu un 10 000 karavīru.

Francijas valdība tiek kritizēta par to, ka tās rīcība nav pietiekama, lai stātos pretī islāma teroristiem.

Jau ziņots, ka Francijas kūrortpilsētā Nicā ceturtdienas vakarā cilvēku pūlī iebrauca kravas automašīna, nogalinot vismaz 84 cilvēkus un daudzus ievainojot, līdz tās vadītājs tika nošauts.

Uzbrukumu sarīkoja tunisiešu izcelsmes Francijas pilsonis Muhameds Lauežs Bulels, kurš izlūkdienestiem pirms tam nebija zināms.

Atbildību par teroraktu uzņēmies teroristiskais grupējums "Daesh" ("Islāma valsts").

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!