Islamabada nākamās nedēļas sākumā pirms Pakistānas un Indijas līderu tikšanās gatavojas atbrīvot 435 indiešu gūstekņus, lai tādējādi veicinātu lēno miera procesu, sestdien paziņoja amatpersonas.
Pakistāna un Indija regulāri apcietina viena otras pilsoņus, kas ieklīst kaimiņvalsts teritorijā, un Deli jau piektdien paziņoja par 152 pakistāniešu atbrīvošanu, kas paredzēta pirmdien, 12.septembrī.

Pakistānas dienvidu piekrastes Sindas provinces valdības pārstāvis pavēstīja, ka 371 no 435 apcietinātajām civilpersonām ir zvejnieks.

Visi atbrīvotie tiks nodoti Indijas varas iestāžu pārstāvjiem pirmdien Vagahas kontrolpunktā uz valsts austrumu robežas.

Ārlietu ministrijas paziņojumā teikts, ka Indijas cietumos atrodas daudz vairāk Pakistānas pilsoņu nekā paredzēts atbrīvot, taču precīzs viņu skaits nav minēts.

Tomēr Deli esot devusi garantijas, ka Islamabadas konsulārā dienesta darbiniekiem tiks nodrošināta pieeja Indijas cietumos palikušajiem pakistāniešiem un ka viņi tiks atbrīvoti tiklīdz tiks apstiprināta to pilsonība.

Abas konfliktējošās valstis, kas izcīnījušas jau trīs karus un 2002.gadā atradās tikai soli no ceturtā, ievērojami uzlabojušas savas attiecības, kopš šī gada sākumā tika atsāktas miera sarunas.

Paredzēts, ka Pakistānas prezidents Pervezs Mušarafs un Indijas premjerministrs Manmohans Singhs tiksies ANO ģenerālās asamblejas 60.sesijas kuluāros 14.septembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!