Piektdien Pakistānā satracināts pūlis līdz nāvei piekāva skolotāju, kurš palīdzēja kādam strīdā par Korāna zaimošanu cietušam musulmaņu garīdzniekam, pavēstīja vietējās policijas priekšnieks Nāsirs Sajāls.
Hazilpūrā garīdzniekam uzbruka vairāk nekā 1000 cilvēku, apvainojot viņu vairāku Korāna lapu sadedzināšanā, aģentūrai AFP sacīja Sajāls.

"Starpgadījumā iesaistījās kāds pensionēts skolotājs, kurš mēģināja garīdznieku glābt, taču tika smagi piekauts un vēlāk slimnīcā nomira," piebilda Sajāls.

Abi upuri ir radikālās islāmistu partijas "Jamaat-ud-Dawa" biedri, kas ir aizliegtā Kašmiras kaujinieku grupējuma "Laskhar-e-Taiba" pārveidojums.

Saniknotais bars arī uzbruka un izsita priekšējo stiklu policijas automašīnai, kas mēģināja abus cietušos glābt.

Teritorijā tiek veikti pastiprināti drošības pasākumi. Policija garīdzniekam izvirzījusi apsūdzību zaimošanā, bet pret pagaidām nenoskaidrotām personām ierosināta atsevišķa lieta par skolotāja noslepkavošanu.

Pakistānā, kur ir 160 miljoni iedzīvotāju, par zaimošanu var piespriest nāvessodu, taču līdz šim minētais soda veids par šādu noziegumu ne reizi nav piemērots.

Vietējie likumi tiek vienādi piemēroti gan musulmaņiem, gan citu ticību pārstāvjiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!