Pakistānas Pendžabas provinces robežrajonos no pulksten 18 līdz 6 noteikta komandanta stunda, bažījoties, ka varētu izcelties karš starp Pakistānu un Indiju, ceturtdien informēja amatpersonas un iedzīvotāji.
Bahavalnagaras, Kasuras un citu militarizēto robežrajonu iedzīvotāji pastāstīja, ka viņiem dots rīkojums no pulksten sešiem vakarā līdz sešiem rītā neatstāt mājas.

Amatpersonas paskaidroja, ka šāds lēmums pieņemts drošības apsvērumu dēļ, lai neļautu robežrajonos iefiltrēties nevēlamām personām.

Iedzīvotāji arī saņēmuši ierosinājumu veidot ierakumus Multanvas, Deragazihanas, Bahavalpuras un Muzafargahas rajonos, lai aizsargātos pret gaisa triecieniem, sacīja amatpersonas.

Pakistānas civilās aizsardzības departaments jau ir sācis izmēģināt ārkārtas pasākumus, kas īstenojami gaisa triecienu gadījumā. Piemēram, pilsētās pie robežas ar Indiju tiek regulāri uz trim stundām atvienota elektrība.

Iedzīvotāji informē, ka armija ir izvietojusi pretgaisa aizsardzības ieročus ap stratēģiski svarīgajiem objektiem, piemēram, naftas produktu pārstrādes rūpnīcu un elektrostacijām Pendžabā.

Kodolvalstis Indija un Pakistāna ir paziņojušas, ka nevēlas karu, bet vienlaikus ir apliecinājušas gatavību bruņotam konfliktam. Abu valstu attiecības, kas jau desmitiem gadu ir saspīlētas strīda dēļ par Kašmiras piederību, saasinājās 13.decembrī, kad notika uzbrukums Indijas parlamentam, kura īstenošanā Deli vaino divus Pakistānā darbojošos ekstrēmistu grupējumus - "Jaish-e-Mohammad" un "Lashkar-e-Taiba". Deli arī apsūdzējušas Pakistānas militāro izlūkdienestu uzbrukumu plānošanā, taču Islāmabada kategoriski noliedz šīs apsūdzības.

Indijas un Pakistānas pierobežas rajonos daudzi iedzīvotāji jau atstājuši mājas, baidoties no kara izcelšanās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!