Palestīnas pašpārvaldes vadītājs, viens no "Hamas" kustības līderiem Ismails Hanija ir kārtējo reizi piedāvājis Izraēlai noslēgt pamieru, ja vien tā atbrīvos visas zemes, ko okupēja 1967.gadā.
"Ja Izraēla atkāpsies līdz 1967.gada robežām, iestāsies miers un mēs noslēgsim pamieru uz daudziem gadiem," saka premjerministrs. "Mūsu valsts valdība ir gatava vienoties par ilgstošu pamieru ar Izraēlu," Izraēlas laikrakstu "Haaretz" citē Ria Novosti.

Izraēla iepriekš bija paziņojusi, ka jebkurā gadījumā plāno saglabāt savā kontrolē ievērojamu daļu teritorijas, ko tā sagrāba kara laikā 1967.gadā, tajā skaitā plašas ebreju apmetnes Rietumkrastā un Austrumjeruzalemē.

Intervijas laikā Hanija atteicās apspriest jautājumu par iespējām mainīt "Hamas" valdības sastāvu un atzīt Izraēlas tiesības uz pastāvēšanu.

"Es runāju ar jums kā Palestīnas valdības vadītājs, visu palestīniešu valdības vadītājs, nevis kustības līderis," teica Hanija, izsakot neapmierinātību ar to, ka viņa vadīto valdību dēvē par "Hamas" valdību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!