Foto: AFP/Scanpix/LETA

Izraēlas premjers Benjamins Netanjahu solījis "turpināt spēcīgi reaģēt" uz raķešu uzbrukumiem, ziņo britu raidsabiedrība BBC.

Jaunākā eskalācija konfliktā starp Izraēlu un Palestīnu ilgst jau septiņas dienas.

Veselības nozares darbinieki ziņojuši, ka svētdien Izraēlas gaisa uzbrukumi Gazas joslā nogalinājuši vismaz trīs palestīniešus. Savukārt palestīniešu kaujinieki veikuši raķešu uzbrukumus Telavivai.

ASV prezidents Džo Baidens aizvadījis telefonsarunu ar Netanjahu un arī ar palestīniešu pašpārvaldes prezidentu Mahmudu Abasu, un paudis bažas par pašreizējo situāciju. Svētdien saistībā ar konfliktu notiks arī Apvienoto Nāciju Organizācijas Drošības padomes sēde.

Televīzijas uzrunā sestdien Netanjahu sacīja, ka uzbrukumi turpināsies "tik ilgi, cik nepieciešams", un tiek darīts viss iespējamais, lai ierobežotu civiliedzīvotāju upurus. "Puse, kas ir vainīga šajā konfrontācijā, neesam mēs, bet gan tie, kas mums uzbrūk," sacīja Izraēlas premjers.

Kopš pirmdienas, kad sākās vardarbīgās konfrontācijas starp Izraēlu un Palestīnu, Gazas joslā bojā gājuši jau vismaz 148 cilvēki, vēstījuši palestīnieši. Izraēla ziņojusi par desmit bojāgājušajiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!