25 cilvēki ievainoti piektdien Telavivas dienvidos, kad kāds palestīnietis uzspridzinājās pie pilsētas centrālās autoostas.
Ar spridzekļiem apjozies palestīnietis uzspridzinājās, ejot pa vienu no centrālajām ielām. Policija paziņoja, ka terorista ķermenis eksplozijā sakropļots, bet sprādziens savainoja daudzus cilvēkus uz ielas un tuvējās kafejnīcās. Pats terorists uzbrukumā guva smagus ievainojumus un nomira slimnīcā. Trīs ievainoto stāvoklis ir nopietns.

Aculiecinieki stāstīja, ka uzbrucējs noliecies virs kāda motocikla, kad detonējis spridzekli, kā rezultātā triecienu pastiprinājušas tā uz visām pusēm lidojušās detaļas.

Policija netālu no notikumu vietas atradusi somas atliekas ar sprāgstvielām un naglām, ziņo BBC. Netālu no eksplozijas vietas atrasta vēl viena soma ar Kalašņikova automātu un munīciju, kas policijai radīja aizdomas, ka plānots vēl viens uzbrukums. Policija aizturējusi vairākus palestīniešus nopratināšanai.

Šonedēļ radikālā palestīniešu organizācija "Hamas" paziņoja par atriebības terora aktu rīkošanu sakarā ar nesenajām Izraēlas militārajām akcijām pret palestīniešiem un četru "Hamas" aktīvistu likvidēšanu Nablusā.

Dēļ draudiem par iespējamiem uzbrukumiem no palestīniešu radikāļu puses, visās Izraēlas teritorijās izsludināts paaugstinātas gatavības stāvoklis, sacīja Izraēlas policijas vadītājs Šlomo Aharoniški.

Pagaidām neviena organizācija nav uzņēmusies atbildību par notikušo terora aktu Telavivā.

Tikmēr Izraēlas armija piektdien izveda savus spēkus no Ramallahas viena rajona Jordānas upes rietumkrastā. Palestīniešu informētās personas apstiprināja armijas izvešanu no Atirehas rajona, taču apgalvoja, ka Izraēlas spēki joprojām okupē apmēram trešdaļu Ramallahas, bet tanki joprojām izvietoti divos citos rajonos.

Kopš palestīniešu sacelšanās sākuma 2000.gada septembrī nogalināts vismaz 821 palestīnietis, kā arī 248 izraēlieši. Liela daļa izraēliešu nogalināti palestīniešu pašnāvnieku terora aktos Izraēlas pilsētās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!