Panamas amatpersonas konfiscējušas 1600 kilogramus kokaīna aptuveni 30 miljonu ASV dolāru (19,26 miljoni Ls) vērtībā, kurš bija ceļā no Kolumbijas uz ASV, otrdien ziņo policija.
Šī ir pirmā veiksmīgā narkotiku sūtījumu pārtveršanas operācija saskaņā ar jauno ASV un Panamas jūras vienošanos cīnīties pret narkotiku pārvadāšanu pa jūras ceļiem starp Kolumbiju, Panamu, ASV un Eiropu.

Kokaīna iepakojumi bija paslēpti starp augļiem un dārzeņiem četrās kravas automašīnās, kas tika atklāti Puertoarmueljesas ostā, ziņo Panamas radio.

Sūtījums bija paredzēts ASV tirgum, un tā ielas vērtība ir aptuveni 30 miljoni ASV dolāru. Mašīnās atrastas arī 1300 pakas ar "ecstasy" tabletēm.

"Šis sūtījums tika konfiscēts, pateicoties labajai sadarbībai ar ASV un efektīgai informācijas apmaiņai. Mēs turpināsim kopīgi strādāt, lai turpinātu šo procesu," žurnālistiem sacīja policijas pārstāvis Havjers Čerigo.

Pagājušajā gadā 80 procenti narkotiku no Kolumbijas tika pārvestas caur Panamu, salīdzinot ar 20 un 10 procentiem iepriekšējos gados, Panamai kļūstot par galveno pārkraušanas punktu heroīna, kokaīna un marihuānas kontrabandai no Kolumbijas uz Ziemeļameriku un Eiropu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!