Izmeklētāji par darījumu veikšanu, izmantojot iekšējo informāciju, arestējuši noslēpumainu Volstrītas darboni, kurš apgalvo, ka ceļo laikā un mūsdienu Ņujorkā ieradies no 2256. gada, ziņo "Weekly World News".
Vērtspapīru un biržas komisija apstiprinājusi, ka 44 gadus vecais Endrjū Karlsins, kurš tika aizturēts 28. janvārī, par saviem aizdomīgi veiksmīgajiem darījumiem biržā sniedzis dīvainus paskaidrojumus.

"Mēs neticam šī puiša stāstītajam - viņš ir vai nu vājprātīgs vai patoloģisks melis. Taču tas ir fakts, ka, sākotnēji ieguldot darījumos tikai 800 dolāru (468 lati), viņš divu nedēļu laikā nopelnījis vairāk par 350 miljoniem (207 miljoni latu). Katrā no darījumiem viņš izmantoja savā labā negaidītus biznesa pavērsienus, kas nevar būt vienkārši tīra veiksme," teica ar komisiju saistīta persona.

"Vienīgais veids, kā viņš to varēja nostrādāt, ir, izmantojot iekšējo informāciju. Viņš paliks cietuma kamerā Raikersailendā, kamēr nepiekritīs izpaust savus informācijas avotus," norādīja ar izmeklēšanu saistītā persona.

Pēdējā gada laikā akciju cenu krišanās sagādājusi galvassāpes daudziem investoriem. Tāpēc, kad Karlsins vienu pēc otra veica 126 ārkārtīgi riskantus darījumus un katrā no tiem palika ieguvējs, Volstrītas izmeklētājiem radās aizdomas, ka šie darījumi nevar būt veikti godīgi.

"Ja kompānijas fondi palielinās apvienošanās vai tehnoloģiska atklājuma dēļ, tas tiek turēts noslēpumā, taču Karlsins kaut kādā veidā to zinājis jau iepriekš," norāda ziņu avots.

Kad izmeklētāji aizveda Karlsinu uz nopratināšanu, viņš tiem četras stundas stāstījis gluži neticamas lietas.

Karlsins paziņoja, ka atceļojis laikā no vairāk nekā 200 gadu tālas nākotnes, kurā ikvienam zināms, ka mūsu laikā pasaule pieredzējusi vienu no smagākajām ekonomiskajām krīzēm vēsturē. Taču cilvēks, kuram zināmi daži uzņēmumi, kuriem gaidāma veiksmīga nākotne, ar darījumiem biržā var nopelnīt veselu bagātību.

"Bija pārāk grūti pretoties šim kārdinājumam. Es biju plānojis rīkoties tā, lai viss izskatītos dabiski, laiku pa laikam arī šo to zaudējot, lai neizskatītos pārāk perfekti. Taču es vienkārši aizrāvos," nopratināšanā stāstīja ceļotājs laikā.

Lai mazinātu iespējamā soda bardzību, Karslins esot solījis izpaust izmeklētājiem dažus "vēsturiskus faktus", piemēram, Osamas bin Ladena atrašanās vietu un kā izārsēt AIDS.

Šobrīd Karlsins vēlas tikai to, lai viņam ļauj izmantot viņa "laika mašīnu" un atgriezties nākotnē.

Taču viesis no nākotnes atteicies izpaust "laika mašīnas" atrašanās vietu vai paskaidrot tās darbības principus, jo bažījas, ka šī tehnoloģija varētu nonāk "nepareizajās rokās".

Amatpersonas gan ir pārliecinātas, ka laika ceļotāja apgalvojumi ir vistīrākais izdomājums. Taču ziņu avots ASV Vērtspapīru un biržas komisijā atzīst: "Neviens nespēj atrast datus, ka tāds Endrjū Karlsins būtu eksistējis pirms 2002. gada decembra."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!