Foto: Reuters/Scanpix/LETA

ASV pilsētā Atlantā divas māsas apsūdzētas par sava trīs gadus vecā brāļa nosišanu, jo puisēns nočiepis kēksiņu, vēsta raidsabiedrība BBC.

Māsas izmeklētājiem sākotnēji skaidrojušas, ka pērnā gada oktobrī viņu brālis ar kēksiņu aizrijies. Kā vēsta "Sky News", sievietes it kā izdabūjušas ēdiena gabalu no puisēna rīkles un viņš atsācis elpot, bet pēc došanās nosnausties esot nomiris. Māsas zvanījušas mediķiem, taču puisēna dzīvību glābt nav izdevies.

Vienlaikus mediķi secinājuši, ka zēna nāves cēlonis ir sitienu radītās traumas pa viņa galvu un ķermeni. Vienu no māsām policija aizturēja nozieguma izdarīšanas dienā, bet otru – piecas dienas vēlāk.

Apsūdzībā minēts, ka viena no māsām situsi puisēnu ar beisbola nūju, bet otra – ar roku viņu pērusi.

Ja tiesa māsas atzīs par vainīgām pastrādātajā noziegumā, viņām draud mūža ieslodzījums bez tiesībām uz pirmstermiņa atbrīvošanu.

Kā vēsta BBC, mirušā puisēna māte iepriekš zaudējusi aizbildniecības tiesības, bet centusies tās atgūt. Viņa arīdzan lūgusi tiesnesim izņemt bērnu no vecāko māsu aprūpes, kad ieraudzījusi, ka viņš ir klāts ar zilumiem un skrāpējumiem. Trīs dienas pirms puisēna nāves viņas lūgumu tiesnesis noraidījis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!