Kenijas rietumos policija arestējusi vismaz 120 cilvēku, kurus tur aizdomās, ka viņi piedalījušies linča tiesā un dzīvus sadedzinājuši 11 vietējos iedzīvotājus, kurus uzbrucēji uzskatījuši par burvjiem un raganām, trešdien pavēstīja Njanzas provinces policijas priekšnieks Entonijs Kibuči.
"Operācijai bija lieliski panākumi, un tā turpināsies, līdz visi aizdomās turamie būs arestēti. Patlaban viņi tiek pratināti un vēlāk stāties tiesas priekšā, kur viņiem būs jāatbild par izvirzītajām apsūdzībām," sacīja Kibuči.

Vairākiem aizturētajiem tiks izvirzītas apsūdzības slepkavībās, par ko likumos paredzēts obligāts nāvessods.

Pūlis pagājušajā nedēļa Njakeo ciematā, kas atrodas 300 kilometrus uz rietumiem no galvaspilsētas Nairobi, sagūstīja, sasēja un tad dzīvus sadedzināja 11 cilvēkus - astoņas sievietes un trīs vīriešus, pārsvarā 70 līdz 90 gadus vecus.

Viena no sievietēm, kas krita par upuri linča tiesai, bijusi mācītāja sieva, bet par kādu citu viņas meita sacīja, ka nogalinātā vienmēr bijusi paraugs visam ciematam.

"Tā man mūžam paliks neatminēta mīkla, kāpēc pūlim viņu vajadzēja nogalināt," par savas mātes nāvi sacīja 32 gadus vecā Emīlija Monari.

Tā pati banda Njakeo ciematā nodedzināja 50 māju.

Pārsvarā kisii cilts apdzīvotais rajons tiek dēvēts arī par burvju zemi, jo pūļa izrēķināšanās ar cilvēkiem, kuriem ir raganu un burvju reputācija, notiek bieži.

Varasiestāžu centieni apkarot "modrības komiteju" aktivitātes un linča tiesu bijuši nesekmīgi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!