Foto: AP/Scanpix
Ķīnā ar nāvi sodīti divi kāda kulta locekļi, kuri "McDonalds" restorānā Šaņdunas provincē nogalinājuši sievieti, vēsta raidsabiedrība BBC.

Žans Lidongs un viņa meita Žana Fana bija aizliegtā Visuvarenā Dieva baznīcas kulta locekļi. Kopā ar citiem domubiedriem viņi 2014. gada maijā kādā "McDonalds" ēstuvē centušies iesaistīt sektā 35 gadus veco Vu Šuojanu.

Kad sieviete atteikusies atklāt savu telefona numuru, sektanti viņu piekāvuši līdz nāvei.

Par nāvessoda izpildi tiesa paziņoja pirmdienas rītā, ziņo BBC. Kulta locekļi par vainīgiem slepkavībā atzīti 2014. gada oktobrī. Vēl trīs grupas biedriem piespriests septiņu gadu līdz mūža ieslodzījums.

Pēc tam, kad upure divas reizes atteikusies atklāt savu kontaktinformāciju, kulta locekļi uzskatījuši, ka viņā "iemājojis ļaunais gars", teikts tiesas spriedumā. Žana Fana tad metusi sievietei ar krēslu, bet pārējie sākuši upuri sist. Sieviete mirusi notikuma vietā.

Pēc slepkavības, kas izraisīja plašu sabiedrības sašutumu, Ķīnas varasiestādes ir aizturējušas simtiem kulta locekļu. Visuvarenā Dieva kulta galvenais kodols ir ticība, ka Dievs ir atgriezies pasaulē ķīniešu sievietes izskatā, lai ļautu vaļu apokalipsei.

Kultu pirms 25 gadiem dibināja Žao Veišans, kurš ir aizbēdzis uz ASV. Organizācijas interneta vietnē norādīts, ka kultam ir miljons sekotāju un ka gandrīz 400 000 biedru ir arestēti laika posmā no 2011. līdz 2014. gadam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!