Pāvests Benedikts XVI ir sācis savu četru dienu ilgo vizīti Polijā, iepriekšējā pāvesta Jāņa Pāvila II dzimtenē, informē ārvalstu prese.
Vācijā dzimušais pāvests piedalīsies dažādos reliģiskos pasākumos, bet visemocionālākais brauciens viņu gaida svētdien, kad viņš dosies uz nacistiskās Vācijas ebreju nāves nometni Aušvicā. Tur viņš aizlūgs par saskaņu starp tautām un reliģijām, raksta BBC.

Pāvestu lidostā sagaidīja vairākas augstas amatpersonas, arī prezidents Lehs Kačinskis un baznīcas pārstāvji. Militārais orķestris spēlēja himnas un maršus, kamēr pāvests devās garām lielajam sagaidītāju pūlim.

Polijas iedzīvotāji šim pāvestam nav tik ļoti pieķērušies kā viņa priekšgājējam, tomēr Benedikts XVI bija Jāņa Pāvila uzticams draugs, tāpēc poļi viņu uzskata par veiksmīgu izvēli.

Kopš ievēlēšanas pirms gada pāvests Benedikts XVI jau pabijis Itālijā un Vācijā, taču šos braucienus bija ieplānojis iepriekšējais pāvests. Brauciens uz Poliju bija viņa paša izvēle, stāsta Polijas vēstnieks Vatikānā.

Tik ziņots, ka pāvests, kurš brīvi var sarunāties franču, angļu, itāliešu, spāņu un latīņu valodās, pēdējā laikā ir intensīvi apguvis arī poļu valodu. Paredzams, ka piektdien Varšavas centrālajā laukumā, kur pāvests uzrunās ticīgos, sapulcēsies vairāk nekā miljons cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!