Foto: AP/Scanpix

Pāvests Francisks aicinājis sabiedrību un baznīcu būt vairāk iecietīgākiem un tolerantiem jautājumos, kas skar gejus un lesbietes, tajā pašā laikā nemainot baznīcas līdzšinējo nostāju, sestdien vēsta britu raidsabiedrība BBC.

Pāvests mudinājis priesterus un mācītājus visā pasaulē vairāk pieņemt gejus un lesbietes, šķīrušos katoļus un citus cilvēkus, ko baznīca uzskata par "pretlikumīgām" un nepieņemamām situācijām.

"Mācītājs nevar ar morāles likumiem rīkties tā, it kā tie būtu akmeņi, ko mest cilvēku virzienā," sacījis pāvests, klāstot savu nostāju attiecībā pret ģimeni.

Viņš aicinājis priesterus vairāk rīkoties saskaņā ar veselo saprātu, kā arī mazāk uzstāt uz likumiem un noteikumiem, vēsta BBC.

"Ar tādu domāšanu, ka viss ir tikai melns un balts, mēs dažreiz aizveram savu ceļu žēlsirdībai un izaugsmei," sacījis Francisks.

Tāpat viņš uzsver, ka "netaisnīgā diskriminācija" pret gejiem un lesbietēm ir nepieņemama. Francisks uzskata, ka ir jāmazina ideja, ka šie cilvēki dzīvo grēkā.

Jau vēstīts, ka Pāvests Francisks jaunajās baznīcas vadlīnijās par mīlestību, seksu un laulību paudis atvērtāku nostāju pret šķiršanos un civillaulībām, bet atstājis nemainīgu baznīcas nostāju pret homoseksualitāti.

260 lappušu garajā vēstulē pasaules katoļiem Francisks uzsvēris, ka baznīca iebilst pret viendzimuma pāru attiecību atzīšanu.

Viņš norādījis, ka bīskapi, kuri sinodēs 2014. gadā un 2015. gadā izvērtēja katoļu mācību šajā jautājumā, secinājuši, ka "nav pilnīgi nekāda pamata uzskatīt homoseksuāļu savienības par kaut kādā veidā līdzīgām vai pat attāli analogām Dieva plānam par laulību un ģimeni".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!