Foto: AP/Scanpix/LETA

Pazudušās Argentīnas zemūdenes "ARA San Juan" apkalpes locekļi pēdējā ziņojumā krastam vēstījuši par īssavienojuma izraisītu ugunsgrēku zemūdenē, atsaucoties uz vietējiem medijiem, vēsta raidsabiedrība "Sky News".

"ARA San Juan" ziņojumu raidīja 15. novembrī, brīdinot, ka zemūdenes ventilācijas sistēmā iekļuvis ūdens, kas akumulatoru telpā radījis īssavienojumu un ugunsgrēku.

Argentīnas Jūras spēki jau iepriekš medijiem atklāja, ka zemūdenes kapteinis vēstījis par elektronikas problēmām īsi pirms "ARA San Juan" pazušanas. Pēc šī ziņojuma saņemšanas zemūdenei piekodināts atgriezties "Mar del Plata" ostā, taču tas līdz šim nav noticis.

Argentīnas Jūras spēku pārstāvis Enrike Balbi žurnālistiem paudis, ka pēc ūdens ieplūšanas ventilācijas sistēmā "ARA San Juan" kapteinis ar satelīta telefonu sazinājies ar krastu, norādot, ka problēma ir atrisināta.

Jau gandrīz divas nedēļas pazudušās zemūdenes meklēšanā iesaistījušās 15 valstis. Meklēšana notiek ap vietu okeānā, kur ap "ARA San Juan" pazušanas laiku fiksēts sprādziens.

Cerības, ka 44 zemūdenes apkalpes locekļi ir dzīvi, strauji izzūd pavisam, jo skābeklis uz "ARA San Juan" pietiek vien 10 dienām, kuras jau aizritējušas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!