Foto: EPA/LETA
Irākā trešdien sarīkoti acīmredzot koordinēti uzbrukumi valsts drošības spēkiem, kuros nogalināti vairāk nekā 50 un ievainoti vēl 200 cilvēki, vēsta aģentūra "Reuters".

Bagdādes ziemeļaustrumos terorists-pašnāvnieks uzspridzinājies automašīnā pie policijas iecirkņa. Iecirkņa ēka sabrukusi. Galvaspilsētas centrā pie automaģistrāles uzsprāgusi mīnēta automašīna. Vēlāk eksplozijas notikušas kādā ielā un pie bankas, kur vietējie iedzīvotāji ieradušies pēc pensijas. Citā Bagdādes rajonā bumba uzsprāgusi, tuvojoties militārajai patruļai.

Viena mīnēta automašīna uzsprāgusi pie vietējās padomes ēkas 90 kilometru attālumā uz ziemeļiem no Bagdādes. Auto sprāguši arī Kirkūkas pilsētā, Basrā, Kutā, vēl divas eksplozijas notikušas Ramadi un šiītu svētajā pilsētā Kerbalā.

Citviet kaujinieki izvietojuši bumbas pie policistu mājām.

Pagaidām neviens nav uzņēmies atbildību pa notikušo, taču uzbrukumu mērogs apliecina teroristu vēlmi pierādīt, ka līdz ar amerikāņu karaspēka izvešanu viņu vara tikai nostiprinās.

Kā vēstīts, pēdējā amerikāņu karaspēka brigāde Irāku pametusi aizvadītajā ceturtdienā.

Valstī vēl palika 56 000 ASV karavīru, kas apmācīs Irākas armiju un apsargās amerikāņu diplomātus. Taču tiek uzsvērts, ka viņi nepiedalīsies militārajās darbībās.

Irākas ģenerālleitnants Babakers Zebari augusta sākumā pauda viedokli, ka ASV karaspēka izvešana ir pāragra un irākiešu karavīri vēl vismaz 10 gadus nevarēšot kontrolēt situāciju valstī.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!