Foto: DELFI
Pēc ceturtdien notikušā uzbrukuma Igaunijas Aizsardzības ministrijas (AM) ēkā, AM apsver iespējas pārcelties no Tallinas centra uz kādu drošāku vietu, ziņo ārvalstu masu mediji, atsaucoties uz "Postemees".

"Mums jāizvēlas no trīs variantiem - uzcelt jaunu ēku Aizsardzības spēku galvenā štāba teritorijā, uzcelt jaunu ēku kādā citā vietā vai atstāt visu kā ir, taču garantēt drošību visā kvartāla ap ministriju," laikrakstam paudis AM kanclers Miks Marrans.

Pēc viņa teiktā, ceturtdien notikušais uzbrukums pierādījis, ka AM atrašanas pilsētas centrā nav droša.

Jau ziņots, ka ceturtdien pēc plkst. 15:00 viņš iegājis Aizsardzība ministrijas ēkā, bruņojies ar pistoli un divām sprāgstierīcēm . Šajā ēkā viņš saņēma divus ķīlniekus un, piedraudot ar nogalināšanu, uzveda ēkas otrajā stāvā, kur viņus atbrīvoja.

Sākotnējā informācija liecināja, ka, policijai mēģinot vīrieti aizturēt, viņš nošāvies ar pistoli, bet vēlāk tā precizēta, ka viņš nogalināts apšaudē.

Apšaudi sarīkojušais jurists Karens Drambjans, iespējams, vēlējies šķirties no dzīves, bet pašam nav pieticis gribas izdarīt pašnāvību, portālam "Delfi.ee" atzinis kāds viņa paziņa.

Igaunijas premjers Andruss Ansips atzinis, ka šāvējam bijuši nopietni nolūki un, iespējams, viņu iedvesmojusi Norvēģijas terorista Andersa Bēringa - Breivīka rīcība, kura sarīkotajos uzbrukumos jūlijā gāja bojā 77 cilvēki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!