Foto: Shutterstock
Kanādas vilcienu ražotājs "Bombardier" brīdina, ka pēc tam, kad zaudēja Vācijas kompānijai "Siemens" konkursā par Londonu šķērsojošās dzelzceļa līnijas "Thameslink" ritošā sastāva atjaunošanu, tai vajadzēs atlaist 1400 darbiniekus kompānijas rūpnīcā Anglijas vidienes pilsētā Dērbijā.

"Bombardier" paziņoja, ka kompānijai vajadzēs atlaist 446 pastāvīgos un 983 pagaidu darbiniekus no 3000 cilvēku lielā Dērbijas rūpnīcas kolektīva pēc tam, kad kompānija nesaņēma "Thameslink" pasūtījumu un tuvākajā laikā pabeigs iepriekšējos līgumus par piegādēm Londonas metro.

"Šo projektu veiksmīga pabeigšana un piegādāšana, kā arī "Thameslink" līguma nesaņemšana, kas būtu nodrošinājis darba slodzi rūpnīcā, nozīmē, ka mums nenovēršami ir jāpielāgojas ekonomiskajai realitātei," teikts otrdien izplatītajā "Bombardier" pārstāvja Lielbritānijā Frensisa Paonesas paziņojumā.

"Mums žēl par šādu iznākumu, bet bez jauniem pasūtījumiem mēs nevaram Dērbijā saglabāt pašreizējo nodarbinātības un darbības aktivitātes līmeni," viņš skaidroja.

"Bombardier", kas ir vienīgais vilcienu izgatavotājs Lielbritānijā, atzina, ka praktiski visi pašreizējie līgumi, izņemot dažu vilcienu izgatavošanu Londonas metro līnijām, tiks pabeigti līdz septembra beigām.

Jūnijā Lielbritānija atzina "Siemens" vadītu konsorciju par uzvarētāju sešus miljardus sterliņu mārciņu (4,6 miljardi latu) vērtā vilcienu iepirkumu konkursā.

Vilcieni paredzēti vilcienu līnijai "Thameslink", kas savieno Braitonu Anglijas dienvidos ar Londonas piepilsētām.

Arodbiedrības nosodījušas šādu lēmumu, jo "Siemens" atzīšana par iepirkumu konkursa uzvarētāju nozīmē, ka lielākā daļa darbu tiks paveikti Vācijā un nedos pienesumu Lielbritānijas ekonomikai.

"Siemens" gan solījis, ka šis pasūtījums ļauj kompānijas 16 tūkstošiem darbinieku Lielbritānijā pievienot vēl 600.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!