Foto: DELFI
Anglijā sarucis to pusaudžus skaits, kuri lieto narkotikas un alkoholu, atsaucoties uz Veselību uzraugošo institūciju apkopoto statistiku, ceturtdien vēsta raidsabiedrība BBC.

Aptauja, kurā piedalījušies 6500 jaunieši vecumā no 11 līdz 15 gadiem, rāda, ka pēdējo desmit gadu laikā sarucis to skaits, kuri lieto narkotikas, alkoholu un smēķē. Veselības institūcijas uzskata, ka tas ir aktīvo kampaņu nopelns, ko pēdējo gadu laikā daudz rīko skolās, propagandējot veselīgu dzīvesveidu.

Pērn to, ka vismaz vienreiz ir lietojuši narkotikas, atzina 17% aptaujāto, bet 2001.gadā tie bija 29% respondentu vecumā no 11 līdz 25 gadiem. Aptauja liecina, ka kaitīgo vielu lietotāju skaits sarucis arī gada griezumā.

Narkotikas vismaz reizi pērn lietojuši 23% 15 gadus veco pusaudžu, 2001.gadā tie bija 39%. Savukārt starp 11 gadus vecajiem respondentiem tikai trīs procenti pērn atzinušies kaitīgo vielu lietošanā.

Populārākā narkotiskā viela starp pusaudžiem joprojām ir marihuāna, taču arī tās lietotāju skaits rūk.

Anglijas tīņi sākuši arī mazāk smēķēt, liecina aptauja. Pērn vismaz vienu cigareti nedēļā izsmēķējuši pieci procenti pusaudžu vecumā no 11 līdz 15 gadiem, savukārt 2001.gadā tie bija 10%.

Starp pusaudžiem sarucis arī alkohola lietotāju skaits. Pērn vismaz reizi grādīgos dzērienus bija lietojuši 45% aptaujāto, bet 2001.gadā – 61%. Tikai septiņi procenti pusaudžu pērn atzinuši, ka alkoholu lieto regulāri, 2001.gadā tie bija 20%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!