Foto: DELFI

Lietuvā prokuratūra izvirzījusi apsūdzības bijušajam Seima deputātam Kristiljonam Bartoševičam (attēlā), kurš tiek turēt aizdomās par vairāku nepilngadīgu personu seksuālu izmantošanu, vēsta Lietuvas ziņu aģentūra ELTA.

Bartoševičs parlamentā tika ievēlēts 2020. gadā no "Tēvzemes savienības – Lietuvas kristīgo demokrātu" (TS-LKD) saraksta, bet nav partijas biedrs. Šogad 23. janvārī viņš paziņoja par sava mandāta nolikšanu "personīgu iemeslu dēļ".

Tajā pašā dienā Ģenerālprokuratūra lūdza parlamentu atcelt viņa deputāta imunitāti saistībā ar izmeklēšanu seksuālo pārkāpumu lietā. Pirmstiesas izmeklēšana pret viņu sākta jau 15. novembrī.

Prokuratūra informē, ka Bartoševičs tiek turēts aizdomās par četru personu, kas tobrīd nav bijušas pilngadīgas, seksuālu izmantošanu. Vairāk informācijas izmeklētāji neatklāj, lai nodrošinātu cietušo privātumu. Arī aizdomās turētajam un viņa advokātiem aizliegts trešajām personām atklāt informāciju par izmeklēšanu, lai neatklātu upuru datus.

Aizdomās turētajam ir atņemti personas apliecinoši dokumenti un aizliegts atstāt pastāvīgo uzturēšanās vietu, raksta ELTA.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!