Foto: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine

Krievijas karavīriem Ukrainā ir problēmas ar pārtikas un degvielas piegādēm, daži cieš no apsaldējumiem neatbilstoša ekipējuma dēļ, bet Krievijas karakuģiem Melnajā jūrā trūkst degvielas. To otrdien slēgtā brīfingā Pentagonā paziņojusi augsta ranga ASV aizsardzības amatpersona.

"Šodien ir 27. kara diena, un mēs turpinām novērot, ka viņiem ir problēmas ar degvielu un pārtiku. Viņiem ir problēmas ar piegādēm un augstas precizitātes munīciju. Šī lielā un vērienīgā operācija, kādu viņi nekad agrāk nav veikuši, ilgst jau mēnesi, bet viņi līdz šim nav atrisinājuši resursu papildināšanas problēmas," amatpersonu citē "Radio Svoboda".

Šīs problēmas iebrucējiem radušās nedēļu pēc iebrukuma sākuma. Okupantu karavīriem ir problēmas arī ar loģistiku, sakariem un pat silto apģērbu, papildina amatpersona.

"Ir pazīmes, ka daži karavīri cieš no apsaldējumiem, jo viņiem nav aukstam laikam piemērota ekipējuma," citē medijs.

"Tāpat mēs uzskatām, ka krieviem ir problēmas ar vadību un kontroli. Bez sakariem ir grūti nokārtot tādas lietas kā loģistika un pārvietošanās," skaidro amatpersona.

Degvielas pietrūkstot arī Krievijas karakuģiem: "Viņiem ir problēmas ar degvielu pat jūrā."

Otrdien, 22. martā, Ukraina jau ziņoja, ka iebrucēju vienībām Ukrainā munīcijas un pārtikas krājumi atlikuši ne vairāk kā trim dienām. Līdzīga situācijas esot ar degvielu.

Ziņots, ka Krievijas iebrukums Ukrainā ar raķešu apšaudēm un sauszemes spēku ienākšanu no dažādām pusēm sākās 24. februāra agrā rītā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!