Visbīstamākā pilsēta ASV ir Misūri štata Sentluisa, kur gada laikā, rēķinot vidēji, uz 100 000 iedzīvotāju pastrādāti vairāk nekā 2000 smagu noziegumu, kamēr vidēji valstī šī attiecība ir 429,4 smagi noziegumi uz 100 000 cilvēku, teikts svētdien publicētājā organizācijas "CQ Press" pētījumā.

Pērn analoģiskā pētījumā topa galvgalī atradās Ņūdžersijas pilsēta Kemdena, šogad tā ir otrajā vietā, vēsta telekanāls "CBS News".

Šogad pirmajā pieciniekā iekļuvušas ar Mičiganas pilsētas Detroita un Flinta, kā arī Oklenda Kalifornijas štatā.

Jau otro gadu pēc kārtas par visdrošāko amerikāņu pilsētu atzīta Koloni Ņujorkas štatā. Šajā pilsētā mīt 75 tūkstoši iedzīvotāju.

Ikgadējā pētījumā tiek izmantotas ziņas, ko par noziegumu skaitu sniedz Federālais Izmeklēšanas birojs (FIB). Pētījumā vērtēta smago noziegumu skaita attiecība pret konkrētās apdzīvotās vietas iedzīvotāju skaitu.

Tostarp Sentluisas mēra biroja pārstāve Kara Boulina norādīja, ka pēdējo gadu laikā pilsēta ir kļuvusi drošāka. Noziedzības līmenis Sentluisā sācis samazināties jau 2007.gadā, bet 2010.gadā tas nokrities par 7%, sacīja Boulina.

Savukārt Sentluisas policijā uzskata, ka noziedzības reitings nav ievērības vērts. Patieso noziedzības līmeni konstatē, ņemot vērā daudzus faktorus, un nebūt ne visi no tiem ņemti vērā šī pētījuma gaitā, norādīja policijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!