Ziemeļīrijā līdzās armijas bāzei ceturtdien eksplodējis spridzeklis. Kaut arī incidentā neviens cilvēks nav cietis, tas ir vēl viens atgādinājums, ka īru republikāņu disidenti nav atteikušies no vardarbīgām cīņas metodēm.

Apkārtnes iedzīvotāji, kas dzīvo netālu no Britu teritoriālās armijas-rezervistu bāzes, stāsta, ka plkst.1 (pēc vietējā laika; plkst.3 pēc Latvijas laika) dzirdējuši skaļu sprādzienu.

Incidenta brīdī kazarmas apsargājuši civilie un, pēc visa spriežot, militārpersonas bāzes ēkās nav bijušas, vēstī vietējie mediji.

Saņemot ziņas par dzirdēto eksploziju, policija atradusi kādu aizdomīgu objektu, kuru patlaban pēta, paskaidroja likumsargi.

"Belfāstas ziemeļos mēs esam liecinieki republikāņu disidentu teroristu aktivitāšu eskalācijai," sacīja Naidžels Dods, kurš pārstāv Demokrātisko unionistu partiju Lielbritānijas parlamentā. "Es uzskatu, ka tie paši kriminālie elementi ir atbildīgi par šo incidentu."

Arī republikāņu partija "Sinn Fein" nosodījusi ceturtdienas uzbrukumu.

"Vienalga kāda organizācija būtu par to atbildīga, tai ir jāsaprot, ka viņu centieniem apturēt miera procesu nebūs panākumu," sacīja partijas deputāte Belfāstas pilsētas padomē Tierna Kaningema.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!