Foto: AFP/Scanpix
Parkā netālu no Bekingemas pils atrastas kāda amerikāņu tūrista mirstīgās atliekas, kas šeit bijušas vismaz trīs gadus. Nelaiķis dzīves laikā bija pazīstams kā "apsēstais", kurš ar saviem uzmanības apliecinājumiem vajājis karalieni Elizabeti II un karaliskās ģimenes locekļus, vēsta laikraksts "The Daily Mail".

69 gadus vecā ASV pilsoņa Roberta Džeimsa Mūra pīšļi atrasti uz vienas no Sentdžeimsa  parka dīķu saliņām. Atliekas jau 2011. gada martā uzgājis parka uzraugs, taču plašākai publikai par atradumu pavēstīts tikai tagad.

Mūrs dzīves laikā bija labi pazīstams britu policijai, jo 15 gadus nepārtraukti sūtīja karalienei un viņas tuviniekiem vēstules un bandroles, kurās reizēm bija veselībai kaitīgas vielas. Tika atzīts, ka Mūrs ir psihiski slims un viņam ir "karaliskās ģimenes mānija".

Kā un kāpēc viņš beidzis dzīvi parkā pie Bekingemas pils nav skaidrs. Policija norāda, ka nekas neliecina par nāvi vardarbības iespaidā vai letālu nelaimes gadījumu. Mūram nav tuvu radinieku, līdz ar to par viņa pazušanu nebija zināms un neviens viņu nemeklēja. Identificēt mirušo izdevās pēc pie viņa atrastajiem dokumentiem.

Bekingemas pils pārstāvji šo incidentu nav komentējuši, savukārt Londonas koroneru dienesta pārstāve Fiona Vilkoksa paudusi gatavību izteikt līdzjūtību mirušā tuviniekiem, ja tādi atrastos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!