Pie ASV Nacionālā zooparka ieejas Vašingtonā pirmdien notika sastrīdējušos jauniešu apšaude, kuras rezultātā 11 līdz 12 gadus vecam zēnam iestājusies smadzeņu nāve un ievainoti vēl pieci bērni vecumā no 11 līdz 16 gadiem, paziņoja Vašingtonas policija.
Augsta ranga policists sacīja, ka zēns ir ievainots galvā un slimnīcā konstatēta smadzeņu nāve, bet viņš tiek uzturēts pie dzīvības, lai ģimene varētu ziedot viņa orgānus transplantācijai. Slimnīcas darbinieki paziņoja tikai to, ka zēns ir ļoti kritiskā stāvoklī.

Policija tika izsaukta ap pulksten 18.07 (24.07 pēc Latvijas laika) un atrada četrus upurus pie zooparka ieejas un vēl divus tuvākajā apkārtnē, paziņoja ugunsdzēsēju nodaļas preses sekretārs.

Pēc apšaudes uz slimnīcu tika aizvesti arī divi pieaugušie, to skaitā viena grūtniece, bet viņi nebija guvuši šautas brūces.

Policija izmeklēja apšaudes iespējamu saistību ar organizēto noziedzību un mēģināja atrast vismaz vienu pusaudzi, kurš šāva uz jauniešu grupām pēc tam, kad strīds izvērtās pudeļu mešanā un šaujamieroču lietošanā.

Apšaudes upuri piedalījās gadsimtu senā pēclieldienu saietā, kuru melnādaino amerikāņu ģimenes svinēja šajā zooparkā, kas ir viens no populārākajiem Vašingtonas tūrisma objektiem.

Policijas pārstāvis informēja, ka apšaudes rezultātā ievainots galvā 12 gadus vecs zēns, kurš nomiris pēc ievietošanas slimnīcā. Viena meitene ar ievainojumu krūtīs bija nopietnā stāvoklī un vismaz trīs citi jaunieši bija kritiskā stāvoklī.

Apmēram stundu pēc apšaudes par to paziņoja viceprezidents Als Gors Demokrātu partijas līdzekļu vākšanas pasākumā Ņujorkas pilsētā, kurā piedalījās arī prezidents Bils Klintons un pirmā lēdija Hilarija Klintone.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!