Ziemeļkoreja, kurai nekad nav trūcis godināmu patriotu, ceturtdien paziņoja par "Republikas varoņa" goda nosaukuma piešķiršanu 15 tonnu smagam pneimatiskajam āmuram.
Mehānisms atrodas dzelzceļa rūpnīcā "6.jūlijs" un ir nevainojami darbojies 30 gadus, ziņoja Korejas Centrālā ziņu aģentūra (KCNA), paziņojot par goda nosaukuma piešķiršanu.

Pneimatiskais āmurs saņēma "Republikas varoņa" nosaukumu, Zelta zvaigznes ordeni un Valsts karoga ordeņa 1.šķiru par "ieguldījumu dzelzceļa transportam un valsts industrializācijai nepieciešamo detaļu ražošanā", ziņoja KCNA.

Āmurs veterāns ir pievienojies staļiniskās valsts varoņu plejādei, tomēr izrādīta goda ziņā atpaliek no valsts dibinātāja nelaiķa Kima Ilsunga (Irsena) un viņa dēla - tagadējā valsts vadītāja Kima Džongila (Čenira).

"Dižais Vadonis" Kims Ilsungs nomira pirms septiņiem gadiem, tomēr viņam vēl arvien tiek regulāri piešķirti goda apbalvojumi.

Ziemeļkorejas lietu analītiķi Seulā atzīst, ka Ziemeļkorejā ir tik daudz "varoņu", ka ir neiespējami noteikt to skaitu. Jauni "varoņi" tradicionāli tiek izraudzīti laikos, kad Ziemeļkoreju piemeklē grūtības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!