Kādai amerikāņu māmiņai otrdien tika piespriests 172 gadu un 6 mēnešu ieslodzījums par savu bērnu četrīšu nežēlīgu kratīšanu, kuras rezultātā viņi guva smagus miesas bojājumus.
25 gadus vecā Elizabete Šanona Vitla pavadīs atlikušo mūžu kādā Arizonas cietumā par 13 nodarījumiem pret saviem mazgadīgajiem bērniem - Antoniju, Meganu, Robertu un Damjenu, kas guvuši galvaskausa un kaulu lūzumus un smadzeņu bojājumus.

Antonijs vēl arvien ir akls un kurls, pārējie trīs bērni pārsvarā ir atveseļojušies, bet viņu attīstība ir traucēta.

Vitla sprieduma pasludināšanas laikā nevaldāmi raudāja un vēlreiz apgalvoja, ka nav nodarījusi bērniem nekā ļauna.

23 gadus vecajam bērnu tēvam Antonijam Peresam otrdien tika piespriests piecu gadu ieslodzījums un piecu gadu pārbaudes laiks par to, ka viņš nav aizsargājis bērnus vai panācis ātru medicīnisku izmeklēšanu.

"Es zinu un Dievs zina, ka es un mana sieva neesam ievainojuši šos bērnus," tēvs paziņoja tiesā. "Es nesaprotu, kas ir noticis," viņš piebilda.

Vitlai draudēja 251 gads cietumā un Peresam - 35 gadi, bet soda termiņi tika samazināti.

Zvērināto tiesa novembrī atzina Vitlu un Peresu par vainīgiem.

Vitla sevi par vainīgu neatzina. Viņas advokāti tiesā apgalvoja, ka bērnus savainojusi viņas meita, kas sirgst ar Dauna sindromu un tobrīd bija sešus gadus veca. Tomēr apsūdzības puse atzina, ka slimā meitene nespētu nodarīt šādu postu.

Četri cietušie bērni ir nodoti štata aprūpē.

Četrīšu piedzimšana trūcīgajai Vitlai un Peresam 1998.gada janvārī piesaistīja masu mediju uzmanību un sabiedrības ziedojumus. Pēc apmēram diviem mēnešiem ārsti konstatēja bērniem minētos ievainojumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!