Foto: Volodimirs Birjukovs
Kad Krievijā dzīvojošie kļūst "izsalkuši" pēc Rietumu jaunākā kases grāvēja vai kāda mākslinieka mūzikas albuma, vienīgais veids, kā tikt pie kārotā, ir to lejupielādēt Eiropā nelegālā veidā – failu apmaiņas vietnēs jeb tā dēvētajos "torentos". Taču arī šis ceļš Krievijā dzīvojošajiem vairs nav risinājums. Lejupielādējot iecienītās filmas, viņi tiek pie ukraiņu mediju nozares pārstāvju stāstiem par Krievijas sākto karu Ukrainā. IT jomas speciālisti kopā ar mediju un mārketinga nozares pārstāvjiem izveidojuši jaunu fronti informācijas karā – "patiesības torentus".

Lielākā daļa Krievijā dzīvojošo nezina, kas patiesībā notiek Ukrainā. Kopš kara sākuma Krievija arvien vairāk tiek izolēta no pārējās pasaules. Daudziem iepriekš ierastiem pakalpojumiem Krievijas pilsoņiem ir jāmeklē alternatīvas. Arī daudzas filmas un televīzijas šovi Krievijā vairs nav pieejami, jo Holivudas kino studijas pievienojās uzņēmumiem, kas izgāja no Krievijas tirgus. Rezultātā Krievijā dzīvojošie, lai tiktu pie izklaides satura, pievērsušies nelegālajam pirātismam.

Labākie IT nozares speciālisti kopā ar sabiedrisko attiecību un mediju pārstāvjiem vairāk nekā divu mēnešu garumā meklēja veidus, kā Krievijā dzīvojošajiem nodrošināt piekļuvi patiesībai. Speciālisti vienbalsīgi nosliecās par labu visai eksperimentālai idejai – "torentu" ķērājiem. Šī ideja jau nesusi pirmos rezultātus. 

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!