Pasaules dabas fonds (WWF) uzstāj, ka pudelēs pildīta ūdens dzeršana ir ne tikai videi nedraudzīga, bet arī nozīmē lieku naudas izšķiešanu. Ar WWF viedokli saskan Šveices dabas aizsardzības organizācijas veiktā pētījuma rezultāti.
Ženēvas universitātē notikušajā pētījumā kostatēts, ka krāna ūdens cenas starpība no pudelēs pildītās veldzes sasniedz 1000 reizes, bet kvalitāte bieži vien nav labāka.

50 procentos gadījumu vienīgā atšķirība bija pudelēs pildītā ūdens papildus mineralizācija, kas nebūt nenozīmē, ka tas būtu kļuvis veselīgāks. Turklāt daļai pudelēs pildītā ūdens bija tādi paši kvalitāte standarti kā krāna ūdenim. Turklāt, lai ūdeni salietu pudelēs, un vēlāk to pārdotu, tiek tērēts daudz enerģijas.

WWF atzīst, ka fasēts ūdens ir drošāks rajonos, kur krāna ūdens ir piesārņots, taču norāda, ka filtrēšana un vārīšana ir daudz lētāka un pieņemamāka alternatīva.

Taču biznesa pasaulē WWF argumenti ir kā saucēja balss tuksnesī, jo pudelēs pildīta ūdens tirgū vērojams nebijis uzplaukums. Tieši fasētais ūdens kļuvis par visātrāk augošo nozari atspirdzinošo dzērienu industrijā un nekas neliecina par šī avota izsīkumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!