Foto: Scanpix

Ja Lielbritānijas premjera Deivida Kamerona iecerētais referendums par valsts turpmāko atrašanos Eiropas Savienībā notiktu tagad, 43% britu atbalstītu izstāšanos un tikai 40% balsotu par palikšanu, liecina septembra sākumā veikta socioloģisko pētījumu aģentūras "Survation" aptauja, kuras rezultātus publicē "Mail on Sunday".

Vēl 17 procentiem aptaujas dalībnieku nav stingra viedokļa šai jautājumā.

Šī ir pirmā reize, kad izstāšanās piekritēju izrādījies vairāk nekā palikšanas atbalstītāju. Turklāt vairāk nekā piektā daļa no tiem aptaujātajiem, kuri pašlaik vēlas savas valsts palikšanu Eiropas Savienībā, atzinuši, ka varētu mainīt savas domas līdz ar migrantu krīzes saasināšanos.

29% aptaujas dalībnieku - vairāk nekā jebkad iepriekš - arī izteikušies, ka Lielbritānijai vairs nevajadzētu uzņemt Sīrijas bēgļus.

Aptaujā noskaidrots kopumā 1004 britu viedoklis. Pieļaujamā kļūdas robeža šai pētījumā ir 2%.

Iepriekšējā "Survation" aptaujā, kas veikta jūlija sākumā, Apvienotās karalistes palikšanu Eiropas Savienībā atbalstīja 45% respondentu, izstāšanos - 37%, bet 18% nevarēja izšķirties par noteiktu viedokli.

Lielbritānijas premjerministrs Deivids Kamerons solījis līdz 2017. gada beigām sarīkot referendumu par valsts turpmāko dalību Eiropas Savienībā, norādot, ka atbalstītu palikšanu vienīgi tad, ja izdotos panākt, lai tiktu pārskatīti noteikumi attiecībā uz valsts dalību blokā.

Pirmdien Lielbritānijas parlamenta apakšnams gatavojas apspriest likumprojektu par referenduma atļaušanu, kas pēc apstiprināšanas tiktu nodots tālāk Lordu palātai.

Kā tikmēr vēsta "Sunday Times", Kamerons paziņojis, ka Lielbritānijas valdība ir gatava uzņemt 15 000 bēgļus no Sīrijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!