Foto: AFP/Scanpix
Itālijā Jaungada svinību laikā notikušās pirotehnikas eksplozijās ir gājuši bojā divi un ievainots 361 cilvēks, paziņoja policija.

49 gadus vecs celtnieks gāja bojā, kad viņam sejā trāpīja raķete. 51 gadu vecs restorāna īpašnieks zaudēja dzīvību, petardei eksplodējot netālu no viņa galvas.

Abi nāves gadījumi notika valsts dienvidu reģionā Kampānijā, kur ir plaši pieejamas un populāras nelegālas uguņošanas ierīces. 

Kampānijas reģiona galvaspilsētā Neapolē Vecgada vakarā eksplodēja ar nelegālu pirotehniku piekrauta automašīna, un sprādzienā tika smagi ievainoti divi pusaudži, kas atradās šajā mašīnā. 

Starp pirotehnikas eksplozijās ievainotajiem Neapolē bija arī sešgadīga meitene un piecgadīgs zēns. Milānā 11 gadus vecs romu (čigānu) zēns zaudēja trīs pirkstus, kad zēna rokā eksplodēja viņa pacelta petarde. 

Policija reidos pret nelegālu pirotehniku ir konfiscējusi šaujamieročus, šaujampulveri un detonatorus, un veic izmeklēšanu pret 261 cilvēku.

2011.gadā pirotehnikas eksplozijās Itālijā gāja bojā divi un tika ievainots 561 cilvēks.

Plašākās Jaungada svinības notika Romā, kur 300 tūkstoši cilvēku sanāca uz koncertu ielā, kas ved uz Kolizeju, un Venēcijā, kur 70 tūkstoši cilvēku baltos tērpos un maskās piedalījās ballītē Sv.Marka laukumā.  

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!