Policijas triecienvienība Vācijas galvaspilsētas Berlīnes Šēnebergas rajonā piektdienas pēcpusdienā aizturēja kādu vīrieti, kurš pēc bankas aplaupīšanas pilsētas rietumdaļā nolaupīja divstāvu pasažieru autobusu un četras stundas turēja tur divus ķīlniekus, ziņo aģentūra DPA.
Tiek ziņots, ka atskanēja vairāki šāvieni, pirms policisti iebruka autobusā pa aizmugures logu un izvilka no autobusa bruņoto ķīlnieku sagrābēju. Viņa abi gūstekņi - sieviete policiste un kāds vīrietis - nav cietuši. Noziedznieks ir sašauts.

Notikumi sākās, kad divas personas maskās aplaupīja "Commerzbank" filiāli Šteglicā pilsētas dienvidos. Bankas pārstāvji sacīja, ka aplaupīšanā neviens necieta. "Mēs domājam, ka, ciktāl to iespējams tā nosaukt, tā bija vienkārši parasta bankas aplaupīšana," sacīja bankas reģionālais direktors Ēvalds Nērbass.

Viens no noziedzniekiem pēc tam iekļuva autobusā un sagrāba tā pasažierus par ķīlniekiem. Daži ziņoja, ka notikusi apšaude.

Pēc brauciena pa Berlīnes ielām autobuss apstājās Šēnebergas rajonā, dažus kilometrus uz ziemeļiem, kur to aplenca policijas automašīnas. Brauciena laikā noziedznieks atbrīvoja dažus pasažierus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!