Foto: EPA/LETA
Krievija kavējas nodot Varšavai 10.aprīlī pie Smoļenskas notikušās Polijas prezidenta Leha Kačiņska lidmašīnas katastrofas izmeklēšanas rezultātus, apliecināja Polijas puses izmeklētājs šajā lietā Edmunds Klihs.

"Sākušās problēmas. Krievi nevēlas materiālus padarīt pieejamus," laikrakstam "Gazeta Wyborcza" sacīja amatpersona.

Liecības varētu viest skaidrību, kāda loma traģēdijā bija Krievijas aviodispečeriem un kāds bijis nomaļās un visai nemodernās Smoļenskas lidostas tehniskais aprīkojums, vēsta "Gazeta Wyborcza".

Par kavēšanos Klihs nesen nosūtījis asu sūdzību Krievijas amatpersonai Tatjanai Anodinai - viņas vadītā Starpvalstu Aviācijas komiteja veic katastrofas izmeklēšanu.

"Krievija kavējas nosūtīt informāciju par katastrofas iemesliem Polijas prokuroriem un negadījuma izmeklēšanas komisijai," pirmdien vēsta laikraksts, atsaucoties uz anonīmiem Polijas un Krievijas informācijas avotiem.

Vēl pagājušajā nedēļā Polijas ģenerālprokurors Andžejs Seremets apliecināja - Varšava joprojām gaida, kad Krievijas tieslietu amatpersonas sniegs atbildi uz Polijas pieprasījumu pēc informācijas šajā lieta. Viņš arī pauda cerību, ka atbilde tiks saņemta augustā.

Kaut arī kopš katastrofas pagājuši jau vairāk nekā trīs mēneši, Polijas amatpersonas nav izslēgušas nevienu iespējamo katastrofas izskaidrojumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!