Jaunākā koalīcijas partnere, partija "Samooborona" paziņojusi, ka tā paliks Polijas konservatīvajā valdībā, tādējādi mazinot iepriekš arvien pieaugošo krīzi, raksta BBC. Partija devusi solījumu par spīti tam, ka pirmdien no valdības nācās aiziet tās līderim, premjerministra vietniekam Andžejam Leperam.
Lepers paziņoja, ka partija paliek valdībā ar dažiem nosacījumiem. Partijas līderis pieprasa, lai līdz piektdienai partijai un plašākai sabiedrībai būtu pieejai pierādījumi, ka viņš ir saistīts ar plašo korupcijas skandālu lauksaimniecības jomā.

Atgādināsim, ka tieši šī saistība ar korupciju bija iemesls Lepera atlaišanai, un tā savukārt radīja valstī politiskās krīzes situāciju, novedot pie iespējas drīzumā rīkot ārkārtas vēlēšanas.

Tiek uzskatīts, ka kukuļos tika samaksāti miljoniem dolāru, apmaiņā saņemot iespēju mainīt lauksaimniecībā izmantojamo platību statusu un padarot tās pieejamas komercapbūvei. Bijušais lauksaimniecības ministrs Lepers noliedz jebkādu saistību ar šiem nelikumīgajiem darījumiem, kā arī nepieļauj iespēju atgriezties valdībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!