Krievijas milicija, kas veic žurnālistes Annas Poļitkovskas slepkavības izmeklēšanu, arestējusi divus aizdomās turamos, sestdien ziņo laikraksts "Komsomoļskaja Pravda".
Laikraksts, atsaucoties uz anonīmu "izmeklēšanai tuvu stāvošu avotu", vēsta, ka aizdomās turamie identificēti pēc militāra satelīta uzņēmumiem, kas izdarīti pēc 7.oktobrī notikušās Poļitkovskas slepkavības. Žurnāliste tika nošauta pie savas mājas durvīm.

"Aizdomās turamie slepkavas tika izsekoti, pateicoties kosmisko spēku palīdzībai. Pēc Poļitkovskas slepkavības tika izpētītas satelīta fotogrāfijas. Mēs ievērojām vairākas aizdomīgas automašīnas un cilvēkus," laikraksts citē sava avota teikto.

Saskaņā ar "Komsomoļskaja Pravda" ziņām, abi aizturētie ir čečeni.

Poļitkovska īpašu ievērību bija izpelnījusies ar saviem rakstiem par Krievijas spēku un promaskaviski noskaņoto čečenu kaujinieku pieļautajiem cilvēktiesību pārkāpumiem kara plosītajā Čečenijā.

Pagaidām varasiestādes laikraksta sniegtās ziņas nav apstiprinājušas.

Poļitkovska ir jau trīspadsmitais žurnālists, kas Krievijā noslepkavots, domājams, saistībā ar savu profesionālo darbību kopš prezidenta Vladimira Putina nākšanas pie varas 2000.gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!