Foto: AP/Scanpix/LETA

ASV valsts sekretārs Maiks Pompeo piektdien cildināja Melnkalni par tās lēmumu pievienoties NATO un novērsties no Krievijas.

"Mēs arī esam pieredzējuši Melnkalnes apņemšanos stāties pretī XXI gadsimta draudiem," pēc sarunām Podgoricā ar Melnkalnes premjerministru Duško Markoviču sacīja Pompeo.

Pateicoties tiešai sadarbībai kiberdrošības jomā, radīti "drošības sistēmu atjauninājumi pret pēdējo Krievijas ļaunatūru, kas tagad aizsargā miljardiem iekārtu visā pasaulē", sacīja ASV augstākais diplomāts. Melnkalne NATO pievienojās 2017.gada jūlijā, pilnībā novēršoties no Krievijas.

Tomēr tas nenotika bez spriedzes saasināšanās - izskanēja apsūdzības, ka Maskava iejaukusies 2016.gada vēlēšanās un plānojusi sarīkot apvērsumu. Apsūdzības vēlāk tika apstiprinātas ar Melnkalnes tiesas spriedumu pret diviem Krievijas diplomātiem. Pompeo arī mudināja Melnkalni, kas risina sarunas par iestāšanos Eiropas Savienībā, pastiprināt centienus, lai izskaustu korupciju, stiprinātu likuma varu un garantētu mediju brīvību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!