Foto: AP/Scanpix
Ukrainas prezidents Petro Porošenko neizslēdz iespēju, ka būs spiests izsludināt karastāvokli un mobilizāciju gadījumā, ja tālāk saasināsies konflikts ar Krieviju.

"Diemžēl situācijas saasināšanās austrumos un Krimā neizslēdz eskalācijas turpināšanās iespēju, mēs būsim spiesti ieviest karastāvokli un izsludināt mobilizāciju," vizītes laikā Ļvivas apgabalā pavēstīja Porošenko.

Viņš atzina, ka Krievijas iebrukuma draudu līmenis ir augsts, taču Ukrainas bruņotie spēki ir gatavi jebkurai situācijas attīstībai.

"Konflikta eskalācijas iespējamība saglabājas ļoti būtiska, tāpat mēs absolūti neizslēdzam pilna mēroga Krievijas iebrukumu visos virzienos. Mēs esam gatavi, mūsu bruņotie spēki ir gatavi atvairīt ienaidnieku austrumos, kur ienaidnieks okupē Donbasu, un gar administratīvo robežu ar Krimu," pavēstīja Porošenko.

Viņš norādīja, ka šobrīd Ukrainas principiālā nostāja ir sadarbībā ar starptautiskajiem partneriem nosēdināt kaimiņvalsti agresoru pie sarunu galda, kā arī centieni piespiest Krieviju uzņemties saistības izpildīt Minskas vienošanos un atgriezties pie Normandijas formāta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!