Portugāles tiesa apstiprinājusi valdības lēmumu neļaut valsts teritoriālajos ūdeņos iepeldēt Nīderlandes kuģim, uz kura atrodas abortu klīnika, otrdien vēsta vietējie mediji.
Koimbras pilsētas administratīvā tiesa atbalstīja valdības nostāju, ka kuģa klātbūtne varētu stimulēt Portugāles sievietes pārkāpt valsts striktos likumu par abortiem.

Grupa "Sievietes uz viļņiem", kas pārvalda kuģi, bija paziņojusi, ka portugāļu sievietes izvedīs starptautiskajos ūdeņos, pirms viņām dos zāles abortu veikšanai.

Nīderlandes un Portugāles abortu atbalstītāji bija iesnieguši apelāciju pret valdības lēmumu, apgalvojot, ka tas pārkāpj pārvietošanās un izteikšanās brīvību Eiropas Savienībā (ES).

Tiesas lēmums ir "sakāve sievietēm" Portugālē, kur viņas tiek "pazemotas un krimināli sodītas", ja vēlas izdarīt abortu, paziņoja aktīviste Rebeka Gompertsa.

Katoliskā Portugāle ļauj veikt abortu tikai dažos gadījumos, piemēram, ja tas apdraud mātes veselību. Kuģis jau agrāk bija izraisījis protestus, piestājot Īrijā un Polijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!