Austrālijas premjerministrs Kevins Rads paziņojis, ka viņa valstij draud aizvien lielākas kaujinieku uzbrukumu briesmas, otrdien vēsta BBC.

Pēc Rada vārdiem, draudi nāk no radikālajiem islāmistiem, kuri piedzimuši un izauguši Austrālijā.

Kā apgalvo Rads, daudzi "pašmāju teroristi" ir pakļauti starptautisko džihada sludinātāju ietekmei. Šādu viedokli viņš balstījis uz nesen publicēto dažādu Austrālijas specdienestu ziņojumu.

"Terorisma draudi, kas izaudzēts šeit, Austrālijā, pieaug. Šie cilvēki piedzimuši Austrālijā, ieguvuši izglītību Austrālijā un ir Austrālijas pilsoņi," viņš paziņoja.

Tiek ziņots, ka pagājušajā nedēļā pieciem ārvalstu izcelsmes austrāliešiem piespriesti bargi cietumsodi par teroristiskā uzbrukuma plānošanu.

Premjerministrs arī paziņojis, ka austrāliešu varas iestādes plāno ieviest lidostās stingrāku pārbaudi pasažieriem no desmit valstīm, kas iekļautas paaugstinātā riska sarakstā.

Šīs valstis pagaidām netiek atklātas, taču jau drīz no tām atlidojošiem pasažieriem tiks noņemti pirkstu nospiedumi, kā arī piemērota trīsdimensiju seju skenēšana.

Ar šādas tehnoloģijas palīdzību datu bāzē var iekļaut precīzus iebraucēja ārējā izskata parametrus: pieres augstumu, acu spraugu, mutes aprises, zoda formu utml.

Jaunajam biometrisko datu reģistrēšanas aprīkojumam Austrālija tērēs 69 miljonus Austrālijas dolāru (32 miljonus latu).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!