Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Opozīcijas sarīkotu protestu dēļ Serbijas prezidents Aleksandars Vučičs uz televīzijas interviju bijis spiests ierasties, izmantojot ēkas sānu ieeju, raksta aģentūra "Reuters".

Aptuveni 200 cilvēki otrdienas vakarā bija pulcējušies pie valsts televīzijas RTS TV ēkas, nobloķējot tās galveno ieeju. Opozīcija prezidentu apsūdz mediju kontrolēšanā. Demonstranti skandējuši saukļus "Vučičs zaglis".

Uz notikuma vietu tika norīkota policijas specvienība, kuras uzdevums bija novērst sadursmes starp opozīciju un prezidenta atbalstītājiem. Vučičs vēlāk publicēja fotogrāfiju sociālajā medijā "Instagram" un paziņoja, ka televīzijas studijā iekļuvis, izmantojot sānu ieeju.

Vairākas opozīcijas partijas plāno boikotēt nākamgad paredzētās parlamenta vēlēšanas, apgalvojot, ka pirmsvēlēšanu kampaņas vide nav vienlīdzīga, atzīmē medijs. Sarunas starp opozīciju un Vučiča Progresīvo partiju, kurās mediatora lomu uzņēmusies Eiropas Savienība, pagaidām nav vainagojušās ar vienošanos.

"Alianse Serbijai" - grupa, kuru veido dažādas opozīcijas partijas un kustības – jau gandrīz veselu gadu rīko iknedēļas demonstrācijas, protestējot pret Vučiča valdību. Grupa valdību raksturo kā autokrātisku, korumpētu. Tāpat valdība apsūdzēta mediju brīvības un demokrātijas ierobežošanā. Vučičs un viņa partija šīs apsūdzības noraidījusi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!