Foto: Reuters/Scanpix

Krievijas prezidents Vladimirs Putins nav tik populārs, kā liecina sabiedriskās domas aptaujas Krievijā, jo sabiedrībai ir ierobežota piekļuve informācijai stingri kontrolētajos medijos, atsaucoties uz Krievijas pankgrupas "Pussy Riot" dalībniecēm, vēsta ziņu aģentūra "Reuters".

Kopš Ukrainas konflikta sākuma, neskatoties uz ekonomikas lejupslīdi un valūtas krīzi, Putina reitings strauji pieaudzis.

Ziņots, ka "Pussy Riot" piecas dalībnieces spilgtu krāsu sejas maskās 2012.gada 21.februārī Maskavas Kristus Pestītāja katedrālē uzkāpa priesteriem paredzētā vietā un izpildīja "panku lūgšanu" pret Putinu, kurš tolaik bija premjerministrs, bet tagad ir prezidents. Trīs no "Pussy Riot" dalībniecēm – Nadežda Tolokoņņikova, Jekaterina Samuceviča un Marija Aļohina – tika tiesātas un viņām piesprieda reālu brīvības atņemšanu uz diviem gadiem.

"Mēs nedomājām, ka ir iespējams runāt par jebkāda veida statistiku par atbalstu prezidentam, ja nav pieejama informācija," norādīja 26 gadus vecā Aļohina.

Savukārt 26 gadus vecā Tolokoņņikova uzsvēra: "Putina reitingi ir atkarīgi no televīzijas kanālu satura. Ja paskatās propagandas līmeni… kopš Ukrainas revolūcijas tas ir palielinājies."

Abas pankgrupas dalībnieces cer uz Krievijas opozīcijas aktivitāti. "Mēs redzam plurālismu. Mēs redzam, ka ir dažādas ideoloģiskās un politiskās pozīcijas Krievijā. Ja autoritārisms beidzot beigsies, mums būs reāla konkurence," skaidroja Aļohina.

Kopš atbrīvošanas no cietuma 2013. gada decembrī abas aktīvistes iestājas par ieslodzīto tiesībām gan Krievijā, gan citās valstīs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!